Thermosystem CLASSIC

thermosys
Το ISOMAT THERMOSYSTEM CLASSIC αποτελεί μία αξιόπιστη οικονομική λύση εξωτερικής θερμομόνωσης. Το σύστημα είναι υδρατμοπερατό επιτρέποντας τη διαπνοή της κατασκευής. Παράλληλα, αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την ανακαίνιση παλαιών κτιρίων, τα οποία αποκτούν νέα καλαίσθητη όψη, χάρη στους έγχρωμους παστώδεις σοβάδες MARMOCRYL και MARMOCRYL FR, οι οποίοι χρωματίζονται εύκολα στα σημεία πώλησης, σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων του χρωματολογίου ISOMAT COLOR SYSTEM.
Το ISOMAT THERMOSYSTEM CLASSIC είναι ένα επικολλούμενο σύστημα πολλαπλών στρώσεων που αποτελείται από:
 • Θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης (EPS).
 • Αναγκαία παρελκόμενα για την ολοκλήρωση του συστήματος (οδηγούς στήριξης αλουμινίου με ενσωματωμένο νεροσταλάκτη, υαλόπλεγμα, γωνιόκρανα, κ.ά.).
 • Ειδικό κονίαμα ενισχυμένο με ρητίνες που χρησιμοποιείται και ως κόλλα θερμομονωτικών πλακών, αλλά και ως οπλισμένο κονίαμα.
 • Ακρυλικούς, υδαταπωθητικούς, παστώδεις σοβάδες.

Πιστοποιημένο σύμφωνα με την EAD 040083-00-0404: ETA 16/0627.

3D ΜΟΝΤΕΛΟ

model
1
Κόλληση θερμομονωτικών πλακών με ISOMAT AK-T35
2
Θερμομονωτικές πλάκες από διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) με μηχανική στερέωση
3
Οπλισμένη στρώση ISOMAT AK-T35 με υαλόπλεγμα THERMOSYSTEM (145 g/m²)
4
Αστάρωμα με ML-PRIMER ή εναλλακτικά FLEX-PRIMER
5
Σοβάτισμα με MARMOCRYL ή MARMOCRYL FR

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ISOMAT AK-T35
Ινοπλισμένη, ρητινούχα, τσιμεντοειδής κόλλα θερμομονωτικών πλακών.
Κατανάλωση:
 • Ως κόλλα: περίπου 3,0-4,0 kg/m²
 • Ως οπλισμένο κονίαμα: περίπου 1,5 kg/m²/mm
MARMOCRYL Fine & Decor
Ακρυλικός, έτοιμος προς χρήση, εξαιρετικά υδαταπωθητικός σοβάς - Λεία ή Αδρή επιφάνεια.
Κατανάλωση:
 • Fine: περίπου 1,8 kg/m²/mm
 • Decor: περίπου 1,6 kg/m²/mm
MARMOCRYL FR Fine
Ακρυλικός, έτοιμος προς χρήση τελικός σοβάς, με υψηλή αντίσταση στη φωτιά. Λεία επιφάνεια.
Κατανάλωση:
 • Fine: περίπου 1,8 kg/m²/mm
ML-PRIMER
Σιλικονούχο-ακρυλικό αστάρι νερού πρόσφυσης σοβάδων, με δυνατότητα χρωματισμού.
Κατανάλωση:
 • 150-200 g/m²
FLEX-PRIMER
Υψηλής διεισδυτικότητας, ακρυλικό αστάρι νερού.
Κατανάλωση:
 • 5-10 m²/kg
ΠΛΑΚΕΣ ΕPS & ΒΥΣΜΑΤΑ
Θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης (κατά ΕΝ 13163) διαθέσιμες σε διάφορα πάχη. Βύσματα μηχανικής στερέωσης θερμομονωτικών πλακών.
ΥΑΛΟΠΛΕΓΜΑ THERMOSYSTEM
Υαλόπλεγμα βάρους 145 g/m², για την ενίσχυση της στρώσης επικάλυψης των θερμομονωτικών πλακών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ

pdf download Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το PDF

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

THERMOSYSTEM CLASSIC

Το σύστημα THERMOSYSTEM CLASSIC είναι ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης και ανακαίνισης κτιρίων που αναπτύχθηκε από την εταιρεία ISOMAT και εφαρμόζεται σε υφιστάμενα και νέα κτίρια.

Τα βασικά υλικά που απαρτίζουν το σύστημα THERMOSYSTEM CLASSIC είναι τα ακόλουθα:


Σχήμα 1

Τεχνική περιγραφή συστήματος THERMOSYSTEM CLASSIC Εξωτερικής Θερμομόνωσης πιστοποιημένο με βάση την τεχνική οδηγία EAD 040083-00-0404 του ΕΟΤΑ (European Organization Of Technical Approvals).

Υλικά

 • Θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης (EPS - ελάχιστο πάχος 50 mm), με σήμανση CE σύμφωνα με το πρότυπο EN 13163.

 • Ινοπλισμένη, τσιμεντοειδούς βάσης κόλλα, ενισχυμένη με πολυμερή συστατικά (ρητίνες) ISOMAT AK-T35.

 • Αντιαλκαλικό υαλόπλεγμα ενίσχυσης THERMOSYSTEM, βάρους 145 gr/m2, πλάτους 100 cm με άνοιγμα καρέ 5,0 x 5,0 mm.

 • Βύσματα μηχανικής στερέωσης των θερμομονωτικών πλακών.

 • Αντιαλκαλικό πλέγμα ειδικής διαμόρφωσης, ενίσχυσης γωνιών ανοιγμάτων, με καρέ 3,5 x 4,0 mm.

 • Ακρυλικό αστάρι νερού, υψηλής ποιότητας FLEX-PRIMER ή σιλικονούχο ακρυλικό αστάρι νερού, λευκό ή έγχρωμο, ML-PRIMER.

 • Τελικό επίχρισμα έτοιμου σοβά ακρυλικής βάσης MARMOCRYL ή MARMOCRYL FR, Fine, για τη διαμόρφωση λείας τελικής επιφάνειας και Decor, για τη διαμόρφωση αδρής-διακοσμητικής επιφάνειας.

 • Σταθερά γωνιόκρανα και γωνιόκρανα με νεροσταλάκτη (από PVC με υαλόπλεγμα εκατέρωθεν), για ενίσχυση των εξωτερικών γωνιών.

 • Οδηγός στήριξης αλουμινίου με νεροσταλάκτη.

Πέραν των αναφερομένων υλικών περιλαμβάνονται και συμπληρωματικά:

 • Bύσματα στερέωσης οδηγού αλουμινίου

 • Πλαστικοί αποστάτες ευθυγράμμισης οδηγού στήριξης

 • Διαμορφωτικές φρέζες

 • Στεγανωτική μαστίχη

 • Αφρός πολυουρεθάνης

τα οποία είναι απαραίτητα για την πλήρη και έντεχνη αποπεράτωση της εργασίας.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΑΠΟΞΗΛΩΣΕΙΣ

Πρώτο βήμα για την προετοιμασία του υποστρώματος πριν την εφαρμογή του συστήματος, είναι η αφαίρεση και προέκταση κατά περίπου 6 έως 8 εκατοστά (ανάλογα με το πάχος της εφαρμοζόμενης θερμομονωτικής πλάκας) όλων των ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών, υδραυλικών κλπ. εγκαταστάσεων. Καλό είναι αυτό να γίνεται από αντίστοιχης ειδικότητας τεχνίτες. Στη συνέχεια, αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα:

 • Βρύσες και λοιπές υδραυλικές εγκαταστάσεις, με τις κατάλληλες προσθήκες προεκτείνονται προς τα έξω.

 • Λαμπτήρες και λοιπές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, με προεκτάσεις των καλωδίων τους θα εγκατασταθούν σε μπουάτ εκ νέου, που θα εγκιβωτισθούν στη νέα επιφάνεια μετά το πέρας της εφαρμογής του συστήματος.

 • Κλιματιστικά μηχανήματα θα απομακρυνθούν και οι βάσεις τους πρέπει να αντικατασταθούν με άλλες που θα έχουν μεγαλύτερο μήκος.

Τέλος θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στα κατωκάσια, τις μαρμαροποδιές κλπ. τα οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα μεγαλύτερου πλάτους ή εναλλακτικά να επικολληθούν πάνω τους, μετά την εφαρμογή του συστήματος, στρατζαρισμένα μεταλλικά τεμάχια ως επέκταση τους (ανοξείδωτα ή αλουμινίου).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Οπτικός και μηχανικός έλεγχος του υφιστάμενου υποστρώματος.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι σε καλή κατάσταση, απαιτείται μόνο καλός καθαρισμός ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη από τις επιφάνειες εφαρμογής.

Στην περίπτωση κατά την οποία το υπόστρωμα είναι σημειακά σαθρό, αφαιρούμε τα προβληματικά σημεία και προχωράμε σε αποκατάσταση, ανάλογα με το βαθμό της αποσάθρωσης. Για την αποκατάσταση των προβληματικών σημείων, χρησιμοποιείται το έτοιμο ρητινούχο επισκευαστικό κονίαμα DUROCRET τύπου PCC R2 πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 1504-3.

Στην περίπτωση που το τελικό επίχρισμα είναι σαθρό καθολικά, το αφαιρούμε μηχανικά και σταθεροποιούμε την υπάρχουσα βασική στρώση με ειδικό ακρυλικό αστάρι σταθεροποίησης (ρητινούχα υδατική διασπορά υψηλής διεισδυτικότητας). Στη συνέχεια για την καθολική αποκατάσταση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ρητινούχο επισκευαστικό κονίαμα DUROCRET τύπου PCC R2 πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 1504-3.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

1. Έλεγχος υποβάθρου – Προετοιμασία επιφάνειας – Θερμοκρασίες εφαρμογής

Το υπόβαθρο πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό, απαλλαγμένο από σαθρά υλικά, σκόνες, υπολείμματα λαδιού και άλλα ξένα σώματα. Οι θερμοκρασίες κατά την εφαρμογή του συστήματος θα πρέπει να είναι μεταξύ 5 & 35ο C.

Ζώνη εδάφους θερμοπρόσοψης κτιρίου

Δημιουργία ζώνης υψηλής στεγάνωσης στο επίπεδο του εδάφους σε ύψος έως 40cm καθώς και στα σημεία εκκίνησης του συστήματος, σημεία με καταπόνηση από υγρασία (πεζοδρόμια).

Εφαρμογή στεγανωτικής στρώσης με το εύκαμπτο τσιμεντοειδές επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα δυο συστατικών AQUAMAT-FLEX σε 2 στρώσεις πριν την κόλληση των θερμομονωτικών πλακών.

2. Τοποθέτηση οδηγού στήριξης

Ο οδηγός αλουμινίου, τοποθετείται παράλληλα με το έδαφος και πάνω από αυτό κατ’ ελάχιστο 5 χιλιοστά. Το κενό σφραγίζεται με κορδόνι αρμών (τύπου Cellufill) και πολυουρεθανική μαστίχη για την αποφυγή διείσδυσης νερού. Η επιπεδότητα του οδηγού ορίζεται με τη χρήση νήματος στάθμης. Μεταξύ διαδοχικών οδηγών στήριξης αφήνεται διάκενο 2-3 χιλιοστών (το οποίο θα παραλαμβάνει τις συστολοδιαστολές).

3. Κόλληση θερμομονωτικών πλακών

Η διάστρωση της κόλλας ISOMAT AK-T35 στην θερμομονωτική πλάκα γίνεται ως εξής:

Εφαρμογή συγκολλητικού κονιάματος ανόργανης βάσης πάνω στις μονωτικές πλάκες:

α) Περίπτωση ομαλού υποστρώματος: η κόλλα διαστρώνεται καθολικά στην επιφάνεια της μονωτικής πλάκας με οδοντωτή σπάτουλα No 10-12 (Σχήμα 2).


Σχήμα 2

β) Περίπτωση μη ομαλού υποστρώματος: σε υπόστρωμα με ανεπιπεδότητες, η κόλλα εφαρμόζεται στο περίγραμμα της πλάκας και στο κέντρο σε δύο (Σχήμα 3) ή σε τρία σημεία (Σχήμα 4) στα οποία έχουμε προκαθορίσει ότι θα τοποθετηθούν τα βύσματα της μηχανικής στερέωσης.


Σχήμα 3


Σχήμα 4

Η κόλληση των θερμομονωτικών πλακών ξεκινά από τη μία γωνία του κτιρίου σε οριζόντιες επάλληλες στρώσεις. Κάθε νέα σειρά πλακών θα πρέπει να είναι μετατοπισμένη κατά μισή πλάκα, ώστε να επιτυγχάνεται μια διάταξη διακοπτόμενων κάθετων αρμών. Οι αρμοί των θερμομονωτικών πλακών πλησίον των ανοιγμάτων πορτών ή παραθύρων να μην διαμορφώνονται σε συνέχεια των περιγραμμάτων αυτών. Αμέσως μετά την τοποθέτηση της κάθε πλάκας στο υπόστρωμα, ελέγχεται το αλφάδιασμα, η κατακορύφωση και η επιπεδότητα της.

4. Μηχανική στερέωση πλακών με ειδικά βύσματα

Την επόμενη ημέρα γίνεται μηχανική στερέωση των πλακών με ειδικά βύσματα. Επιλέγουμε τα βύσματα, κατάλληλου μήκους και τύπου ανάλογα με το πάχος της θερμομόνωσης και το είδος του υποστρώματος. Υπάρχουν 2 τύποι βυσμάτων, με πλαστική ή μεταλλική καρφίδα. Στην περίπτωση στοιχείων σκυροδέματος χρησιμοποιούμε βύσματα με μεταλλική καρφίδα, ενώ στην περίπτωση τοιχοποιίας τα βύσματα με πλαστική καρφίδα.


Σχήμα 5 - Με 2 βύσματα στο κέντρο


Σχήμα 6 - Με 1 βύσμα στο κέντρο

Για την επιλογή του σωστού μήκους και τύπου βύσματος, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα κάτωθι:

 • Το πάχος της θερμομονωτικής πλάκας

 • Το πάχος της κόλλας

 • Το πάχος του τυχόν υφιστάμενου σοβά και

 • Το είδος του υποστρώματος (τούβλο – σκυρόδεμα).

Αφού ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των βυσμάτων, προχωράμε στο στοκάρισμα των οπών που τοποθετήσαμε τα βύσματα.

5. Τοποθέτηση ειδικών τεμαχίων ενίσχυσης

Με τη χρήση του υλικού βασικού επιχρίσματος τοποθετούνται τα ειδικά τεμάχια ενίσχυσης εξωτερικών γωνιών (σταθερά γωνιόκρανα και γωνιόκρανα με νεροσταλάκτη, από PVC), και τα ειδικής διαμόρφωσης υαλοπλέγματα ενίσχυσης γωνιών παραθύρων και θυρών.

6. Επίστρωση βασικού επιχρίσματος με την κόλλα ISOMAT AK-T35 και τοποθέτηση υαλοπλέγματος

Το βασικό επίχρισμα ISOMAT AK-T35 διαστρώνεται καθολικά στην επιφάνεια των θερμομονωτικών πλακών (με οδοντωτή σπάτουλα No10 ή με μηχανή) σε πάχος περίπου 3 mm. Η εφαρμογή θα γίνεται σε λωρίδες πλάτους περίπου 1,20 m, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει ο εγκιβωτισμός του ενισχυτικού, αντιαλκαλικού υαλοπλέγματος (βάρους 145 gr/m2). Το υαλόπλεγμα εγκιβωτίζεται όσο ακόμη είναι νωπό το βασικό επίχρισμα, έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως. Οι λωρίδες του υαλοπλέγματος θα πρέπει να αλληλοεπικαλύπτονται κατά 10 cm τουλάχιστον. Κοντά στο έδαφος τοποθετείται οριζόντια διπλή στρώση υαλοπλέγματος (λωρίδα πλάτους 1 m), για αυξημένη αντοχή.

7. Επίστρωση τελικού επιχρίσματος

Ως τελικό επίχρισμα και αφού έχει στεγνώσει πλήρως η ενδιάμεση ενισχυτική στρώση, ακολουθεί η τελική στρώση του συστήματος επιλέγοντας κάποιον από τους ακρυλικούς παστώδεις σοβάδες MARMOCRYL (διατίθεται σε 2 τύπους: Fine, για τη διαμόρφωση λείας τελικής επιφάνειας και Decor, για τη διαμόρφωση αδρής-διακοσμητικής επιφάνειας) ή MARMOCRYL FR (στην περίπτωση απαιτούμενης υψηλής αντίστασης στη φωτιά) της εταιρείας ISOMAT. Η εφαρμογή του σοβά γίνεται είτε με το χέρι (με λεία ανοξείδωτη μεταλλική σπάτουλα) ή με μηχανή εκτόξευσης έτοιμου σοβά, αφού έχει προηγηθεί αστάρωμα του υποστρώματος με το ειδικό ακρυλικό αστάρι νερού FLEX-PRIMER ή το ακρυλικό σιλικονούχο αστάρι νερού ML-PRIMER. Όσο η στρώση του σοβά είναι ακόμη νωπή, γίνεται το φινίρισμα της επιφάνειας «πατητά» με πλαστική σπάτουλα για την περίπτωση λείας επιφάνειας ή τρίβεται «πατητά» με πλαστικό τριβίδι με κινήσεις οριζόντιες, κατακόρυφες ή κυκλικές, ανάλογα με την επιθυμητή τελική εμφάνιση, για την περίπτωση αδρής επιφάνειας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ 210-5598700 Η ομάδα των εξειδικευμένων μηχανικών της ISOMAT βρίσκεται στη διάθεσή σας τόσο για να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα και τη σωστή εφαρμογή των προϊόντων τους, όσο και για να σας προτείνει σημεία πώλησης κοντά σας αλλά και πιστοποιημένα συνεργεία.