Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα χειμώνα-καλοκαίρι
με τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης
ISOMAT THERMOSYSTEM

Τώρα μπορείτε να μειώσετε τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού σας, καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα για θέρμανση τον χειμώνα και λιγότερο ρεύμα για κλιματισμό το καλοκαίρι, θερμομονώνοντάς το εξωτερικά με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM. Έτσι, το κτίριό σας θα αναβαθμιστεί ενεργειακά ενώ παράλληλα με την εφαρμογή του συστήματος θα ανακαινίσετε και την εξωτερική του όψη, και έτσι θα αυξήσετε συνολικά την εμπορική του αξία!

Το πιο σημαντικό όμως για εσάς και την ποιότητα ζωής σας είναι ότι θα απολαμβάνετε θερμική άνεση στον χώρο σας, έχοντας μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία χειμώνα-καλοκαίρι! Και για εσάς που σας προβληματίζει το κόστος της εφαρμογής, μπορείτε πλέον να εγκαταστήσετε το σύστημα της επιλογής σας στην κατοικία σας μέσα από τα κρατικά επιδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, με επιδότηση που μπορεί να φτάσει έως και το 85% του προϋπολογισμού!

Τα συστήματα εξωτερικής θερμοπρόσοψης ISOMAT THERMOSYSTEM συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων για θέρμανση και ψύξη του κτιρίου και έτσι μειώνεται σημαντικά η μόλυνση της ατμόσφαιρας. Συγκεκριμένα, μειώνεται δραστικά η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρυπογόνων ουσιών, που θεωρούνται υπεύθυνες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το ενεργειακό όφελος από τη μείωση εκπομπών CO2 (carbon footprint) που προκύπτει από το πλήθος εφαρμογών THERMOSYSTEM σε νέα ή υφιστάμενα κτίρια, αντιστοιχεί σε πλήρη ακινητοποίηση αρκετών χιλιάδων οχημάτων για 1 χρόνο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι βάσει στοιχείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 36% του συνόλου των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της ΕΕ προέρχεται από κτίρια. Η εφαρμογή θερμοπρόσοψης συμβάλλει στον βιοκλιματικό σχεδιασμό των κτιρίων, μέσω της εξοικονόμησης και της ορθολογικής χρήσης ενέργειας. Η επιλογή των συστημάτων ISOMAT THERMOSYSTEM αποτελεί το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των κατασκευών. Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να ξεκινήσει από το σπίτι μας!

Επικοινωνήστε με την Τεχνική Υποστήριξη της ISOMAT!

Γιατί να επιλέξω συστήματα ISOMAT THERMOSYSTEM;

energy Εξοικονομώ ενέργεια και μειώνω τα λειτουργικά έξοδα
spiti Αυξάνεται η εμπορική αξία του ακινήτου μου
house Ανακαινίζω και προφυλάσσω το κτίριο μου
bridge Εξαλείφονται οι θερμογέφυρες
thermo Έχω θερμική άνεση και υγιεινή ατμόσφαιρα χειμώνα - καλοκαίρι
house Ενισχύεται η πυρασφάλεια του κτιρίου μου
house Ξεμπερδεύω εύκολα και γρήγορα
global Προστατεύω το περιβάλλον
house Πιστοποιημένα συστήματα με την 20ετή εμπειρία της ISOMAT

Γιατί να προτιμήσω πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης;

Όλα τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με την ETAG 004 ή την EAD 040083-00-0404 και η εφαρμογή τους από προτεινόμενα συνεργεία από την ISOMAT σας προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εγγύησης. Επιλέγοντας ένα πιστοποιημένο σύστημα, μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα των προϊόντων που το απαρτίζουν και ότι ο συνδυασμός αυτών διασφαλίζει το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα, καθώς έχει περάσει όλους τους εργαστηριακούς ελέγχους σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) από τον ΕΟΤΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τεχνικής Αξιολόγησης). Ένα πιστοποιημένο σύστημα, υπό κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας και συντήρησης, διατηρεί τις ιδιότητές του σταθερές καθ’όλη τη διάρκεια του προσδοκώμενου χρόνου ζωής, που φτάνει έως και 25 χρόνια!

Επιλέξτε το κατάλληλο σύστημα ISOMAT THERMOSYSTEM για τις ανάγκες του δικού σας κτιρίου

H ISOMAT είναι η μόνη ελληνική εταιρεία με εμπειρία 20 χρόνων στην εξωτερική θερμομόνωση και χάρη στην πολυετή εμπειρία της και τεχνογνωσία της έχει αναπτύξει 5 διαφορετικά συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης που καλύπτουν τις διαφορετικές απαιτήσεις κάθε κτιρίου.
classic
ISOMAT THERMOSYSTEM CLASSIC
Αποτελεί μια αξιόπιστη οικονομική λύση εξωτερικής θερμομόνωσης.
premium
ISOMAT THERMOSYSTEM PREMIUM
Αποτελεί την ιδανική λύση για κατασκευές προσόψεων που έχουν υψηλές απαιτήσεις σε ανθεκτικότητα και αντοχή στον χρόνο.
flex
ISOMAT THERMOSYSTEM FLEX
Ιδανική λύση για κατασκευές που έχουν εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις σε ελαστικότητα και ευκαμψία λόγω δονήσεων, κραδασμών κλπ. καθώς και αντοχή στον χρόνο.
xps
ISOMAT THERMOSYSTEM XPS
Προσδίδει στις προσόψεις αυξημένες μηχανικές αντοχές, μεγάλη ανθεκτικότητα στις κρούσεις και πολύ χαμηλή υδαταπορρόφηση.
wool
ISOMAT THERMOSYSTEM WOOL
Η βέλτιστη λύση για κατασκευές με υψηλές απαιτήσεις πυραντίστασης, καθώς ο πετροβάμβακας είναι ένα υλικό πρακτικά πυράντοχο, ενώ παράλληλα διαθέτει και ηχομονωτικές ιδιότητες.
Όσον αφορά στο πάχος της εφαρμογής, εξαρτάται κυρίως από το πάχος του θερμομονωτικού υλικού που θα επιλέξετε. Στα πιστοποιημένα συστήματα, το ελάχιστο πάχος αντιστοιχεί στα 5 εκατοστά, με συνέπεια όλες οι στρώσεις του συστήματος να φτάνουν συνολικά σε πάχος τα 6-6,5 εκατοστά. Ανάλογα όμως με την ενεργειακή μελέτη και τις ανάγκες της κατασκευής, ενδέχεται να χρειαστεί η εφαρμογή θερμομονωτικού υλικού μεγαλύτερου πάχους, με αντίστοιχη αύξηση του συνολικού πάχους του συστήματος.

Η ISOMAT προσφέρει γραπτή 10ετή εγγύηση για τα προϊόντα της, τα οποία αποτελούν μέρος των πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM, με την προϋπόθεση η τοποθέτησή τους να έχει γίνει σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και τα τεχνικά φυλλάδια των προϊόντων, από πιστοποιημένο συνεργείο.

Isomat warranty

Η ISOMAT οργανώνει τακτικά σεμινάρια τεχνικών εφαρμογών, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσω του δικτύου πελατών της αλλά και στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για τους εφαρμοστές που τo επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον πιστοποίησής τους ως προς τον ορθό τρόπο εφαρμογής των συστημάτων, σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές. Τα συνεργεία που έχουν πιστοποιηθεί μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους, την 10ετή γραπτή εγγύηση της ISOMAT για τα έργα τους.

Φόρμα Ενδιαφέροντος
Ανακαινίστε το κτίριο σας με το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε

Η εφαρμογή θερμοπρόσοψης με τα συστήματα ISOMAT THERMOSYSTEM αποτελεί μία ουσιαστική λύση ανακαίνισης παλαιών κτιρίων. Τα κτίρια αποκτούν νέα καλαίσθητη όψη, χάρη στους έγχρωμους παστώδεις σοβάδες υψηλής ποιότητας MARMOCRYL της ISOMAT, οι οποίοι χρωματίζονται απευθείας στα σημεία πώλησης του μεγάλου δικτύου συνεργατών της εταιρείας, σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων των χρωματολογίων ISOMAT COLOR SYSTEM / FACADE. Ταυτόχρονα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών υφών ώστε να επιτύχετε το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Δείτε παρακάτω τις διαθέσιμες υφές για τους σοβάδες MARMOCRYL και επιλέξτε την αγαπημένη σας απόχρωση από τη νέα βεντάλια FACADE.

Στάδια εφαρμογής των συστημάτων

ΒΗΜΑ 1 > Στήριξη οδηγών
ΒΗΜΑ 2 > Διάστρωση κόλλας
ΒΗΜΑ 3 > Επικόλληση πλακών
ΒΗΜΑ 4 > Μηχανική στερέωση
ΒΗΜΑ 5 > Οπλισμένο κονίαμα
ΒΗΜΑ 6 > Τελική επικάλυψη
step image 1
Τοποθετούμε τους οδηγούς στήριξης περιμετρικά του κτιρίου παράλληλα πάντα με το έδαφος και τους αγκυρώνουμε στο υπόστρωμα με τα ειδικά βύσματα (2 τεμάχια/τρέχον μέτρο). Το κενό κάτω από τον οδηγό σφραγίζεται με πολυουρεθανική μαστίχη.
step image 2
Στη συνέχεια διαστρώνουμε την κόλλα στη θερμομονωτική πλάκα (EPS, XPS, ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) με 2 τρόπους: α) Καθολικά στην επιφάνεια της πλάκας με οδοντωτή σπάτουλα, αν το υπόστρωμα είναι ομαλό. β) Περιμετρικά της πλάκας και στο κέντρο της, σε 2 ή περισσότερα σημεία (όπου θα τοποθετηθούν στη συνέχεια τα βύσματα) με μυστρί, αν το υπόστρωμα είναι ανώμαλο.
step image 3
Οι θερμομονωτικές πλάκες (EPS, XPS, ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) επικολλούνται σε οριζόντιες επάλληλες στρώσεις, από κάτω προς τα πάνω, σε διάταξη διασταυρούμενων αρμών, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο ρηγματώσεων του τελικού σοβά. Οι αρμοί των θερμομονωτικών πλακών πλησίον ανοιγμάτων πορτών ή παραθύρων να μην διαμορφώνονται σε συνέχεια των περιγραμμάτων αυτών.
step image 4
Την επόμενη μέρα γίνεται μηχανική στερέωση των πλακών (EPS, XPS, ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) με βύσματα μήκους ανάλογου με το πάχος της πλάκας και το είδος του υποστρώματος. Ακολουθεί το στοκάρισμα των οπών των βυσμάτων. Με τη χρήση της κόλλας σπατουλαρίσματος (του βήματος 5) τοποθετούνται τα ειδικά τεμάχια ενίσχυσης γωνιών.
step image 5
Απλώνουμε καθολικά την κόλλα με οδοντωτή σπάτουλα σε τμήματα πλάτους > 1 m και πάχους περίπου 3 mm. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το υαλόπλεγμα και το εγκιβωτίζουμε στη νωπή κόλλα πατώντας το με μια λεία σπάτουλα. Κάθε φύλλο υαλοπλέγματος θα πρέπει να επικαλύπτει το προηγούμενο κατά 10 εκ. περίπου.
step image 6
Όταν στεγνώσει καλά η οπλισμένη στρώση, την ασταρώνουμε με το αστάρι που αντιστοιχεί στο σοβά που θα χρησιμοποιήσουμε. Αφού στεγνώσει και το αστάρι, ακολουθεί η τελική επικάλυψη με τα παστώδη επιχρίσματα MARMOCRYL (ακρυλικά, σιλικονούχα ή υδρύαλου) της ISOMAT.
Αναγκαία παρελκόμενα για την ολοκλήρωση του συστήματος του ΙSOMAT THERMOSYSTEM, είναι οι οδηγοί στήριξης αλουμινίου με ενσωματωμένο νεροσταλάκτη, γωνιόκρανα PVC (εύκαμπτα, με νεροσταλάκτη ή σταθερα), βύσματα thermosystem με πλαστική ή μεταλλική καρφίδα, θερμομονωτικές τάπες από ΕPS και στεγανωτική μαστίχη.

Δείτε το βήμα-προς-βήμα βίντεο εφαρμογής των συστημάτων

thumb

Ενισχύστε την πυρασφάλεια του κτιρίου σας

fire resistance

Η πυροπροστασία των κατασκευών διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο για την ασφάλεια των ενοίκων, καθώς η επιβράδυνση ανάπτυξης και εξάπλωσης της φωτιάς είναι καθοριστική για τον χρόνο εκκένωσης των κτιρίων. Τα δομικά προϊόντα αξιολογούνται με βάση τη συμβολή τους στην ανάφλεξη και καύση, στην παραγωγή καπνού και στην παραγωγή φλεγόμενων σωματιδίων.

Tο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM WOOL (class A2-s1,d0 κατά EN 13501-1) αποτελεί την ιδανική λύση για κατασκευές με υψηλές απαιτήσεις πυρασφάλειας, καθώς ο πετροβάμβακας είναι πρακτικά άκαυστος και οι παστώδεις σοβάδες του συστήματος, MARMOCRYL SILICONE-SILICATE και MARMOCRYL FR, παρουσιάζουν εξαιρετική αντίσταση στη φωτιά (class A2-s1,d0 κατά ΕΝ 13501- 1). Ο ακρυλικός τελικός σοβάς με υψηλή πυραντίσταση, MARMOCRYL FR, εντάσσεται και στα πιστοποιημένα συστήματα ISOMAT THERMOSYSTEM PREMIUM.

Έργα

Δείτε τη μπροσούρα!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ 210-5598700 Η ομάδα των εξειδικευμένων μηχανικών της ISOMAT βρίσκεται στη διάθεσή σας τόσο για να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα και τη σωστή εφαρμογή των προϊόντων τους, όσο και για να σας προτείνει σημεία πώλησης κοντά σας αλλά και πιστοποιημένα συνεργεία.