Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα χειμώνα-καλοκαίρι
με τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης
ISOMAT THERMOSYSTEM

Τώρα μπορείτε να μειώσετε τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού σας, καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα για θέρμανση τον χειμώνα και λιγότερο ρεύμα για κλιματισμό το καλοκαίρι, θερμομονώνοντάς το εξωτερικά με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM. Έτσι, το κτίριό σας θα αναβαθμιστεί ενεργειακά ενώ παράλληλα με την εφαρμογή του συστήματος θα ανακαινίσετε και την εξωτερική του όψη, και έτσι θα αυξήσετε συνολικά την εμπορική του αξία! Το πιο σημαντικό όμως για εσάς και την ποιότητα ζωής σας είναι ότι θα απολαμβάνετε θερμική άνεση στον χώρο σας, έχοντας μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία χειμώνα-καλοκαίρι! Και για εσάς που σας προβληματίζει το κόστος της εφαρμογής, μπορείτε πλέον να εγκαταστήσετε το σύστημα της επιλογής σας στην κατοικία σας μέσα από το κρατικά επιδοτούμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», με επιδότηση που μπορεί να φτάσει έως και το 85% του προϋπολογισμού!

Επικοινωνήστε με την Τεχνική Υποστήριξη της ISOMAT!

Γιατί να επιλέξω συστήματα ISOMAT THERMOSYSTEM;

energy Εξοικονομώ ενέργεια και μειώνω τα λειτουργικά έξοδα
spiti Αυξάνεται η εμπορική αξία του ακινήτου μου
house Ανακαινίζω και προφυλάσσω το κτίριο μου
bridge Εξαλείφονται οι θερμογέφυρες
thermo Εχω θερμική άνεση χειμώνα - καλοκαίρι
house Απολαμβάνω το χώρο μου
house Ξεμπερδεύω εύκολα και γρήγορα
global Προστατεύω το περιβάλλον
house Πιστοποιημένα Συστήματα

Γιατί να προτιμήσω πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης;

Όλα τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με την ETAG 004 ή την EAD 040083-00-0404 και η εφαρμογή τους από προτεινόμενα συνεργεία από την ISOMAT σας προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εγγύησης. Επιλέγοντας ένα πιστοποιημένο σύστημα, μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα των προϊόντων που το απαρτίζουν και ότι ο συνδυασμός αυτών διασφαλίζει το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα, καθώς έχει περάσει όλους τους εργαστηριακούς ελέγχους σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) από τον ΕΟΤΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τεχνικής Αξιολόγησης). Ένα πιστοποιημένο σύστημα, υπό κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας και συντήρησης, διατηρεί τις ιδιότητές του σταθερές καθ’όλη τη διάρκεια του προσδοκώμενου χρόνου ζωής, που φτάνει έως και 25 χρόνια!
Όσον αφορά στο πάχος της εφαρμογής, εξαρτάται κυρίως από το πάχος του θερμομονωτικού υλικού που θα επιλέξετε. Στα πιστοποιημένα συστήματα, το ελάχιστο πάχος αντιστοιχεί στα 5 εκατοστά, με συνέπεια όλες οι στρώσεις του συστήματος να φτάνουν συνολικά σε πάχος τα 6-6,5 εκατοστά. Ανάλογα όμως με την ενεργειακή μελέτη και τις ανάγκες της κατασκευής, ενδέχεται να χρειαστεί η εφαρμογή θερμομονωτικού υλικού μεγαλύτερου πάχους, με αντίστοιχη αύξηση του συνολικού πάχους του συστήματος.

ΣΤΑΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΒΗΜΑ 1 > Στήριξη οδηγών
ΒΗΜΑ 2 > Διάστρωση κόλλας
ΒΗΜΑ 3 > Επικόλληση πλακών
ΒΗΜΑ 4 > Μηχανική στερέωση
ΒΗΜΑ 5 > Οπλισμένο κονίαμα
ΒΗΜΑ 6 > Τελική επικάλυψη
step image 1
Τοποθετούμε τους οδηγούς στήριξης περιμετρικά του κτιρίου παράλληλα πάντα με το έδαφος και τους αγκυρώνουμε στο υπόστρωμα με τα ειδικά βύσματα (2 τεμάχια/τρέχον μέτρο). Το κενό κάτω από τον οδηγό σφραγίζεται με πολυουρεθανική μαστίχη.
step image 2
Στη συνέχεια διαστρώνουμε την κόλλα στη θερμομονωτική πλάκα (EPS, XPS, ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) με 2 τρόπους: α) Καθολικά στην επιφάνεια της πλάκας με οδοντωτή σπάτουλα, αν το υπόστρωμα είναι ομαλό. β) Περιμετρικά της πλάκας και στο κέντρο της, σε 2 ή περισσότερα σημεία (όπου θα τοποθετηθούν στη συνέχεια τα βύσματα) με μυστρί, αν το υπόστρωμα είναι ανώμαλο.
step image 3
Οι θερμομονωτικές πλάκες (EPS, XPS, ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) επικολλούνται σε οριζόντιες επάλληλες στρώσεις, από κάτω προς τα πάνω, σε διάταξη διασταυρούμενων αρμών, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο ρηγματώσεων του τελικού σοβά. Οι αρμοί των θερμομονωτικών πλακών πλησίον ανοιγμάτων πορτών ή παραθύρων να μην διαμορφώνονται σε συνέχεια των περιγραμμάτων αυτών.
step image 4
Την επόμενη μέρα γίνεται μηχανική στερέωση των πλακών (EPS, XPS, ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) με βύσματα μήκους ανάλογου με το πάχος της πλάκας και το είδος του υποστρώματος. Ακολουθεί το στοκάρισμα των οπών των βυσμάτων. Με τη χρήση της κόλλας σπατουλαρίσματος (του βήματος 5) τοποθετούνται τα ειδικά τεμάχια ενίσχυσης γωνιών.
step image 5
Απλώνουμε καθολικά την κόλλα με οδοντωτή σπάτουλα σε τμήματα πλάτους > 1 m και πάχους περίπου 3 mm. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το υαλόπλεγμα και το εγκιβωτίζουμε στη νωπή κόλλα πατώντας το με μια λεία σπάτουλα. Κάθε φύλλο υαλοπλέγματος θα πρέπει να επικαλύπτει το προηγούμενο κατά 10 εκ. περίπου.
step image 6
Όταν στεγνώσει καλά η οπλισμένη στρώση, την ασταρώνουμε με το αστάρι που αντιστοιχεί στο σοβά που θα χρησιμοποιήσουμε. Αφού στεγνώσει και το αστάρι, ακολουθεί η τελική επικάλυψη με τα παστώδη επιχρίσματα MARMOCRYL (ακρυλικά, σιλικονούχα ή υδρύαλου) της ISOMAT.
Αναγκαία παρελκόμενα για την ολοκλήρωση του συστήματος του ΙSOMAT THERMOSYSTEM, είναι οι οδηγοί στήριξης αλουμινίου με ενσωματωμένο νεροσταλάκτη, γωνιόκρανα PVC (εύκαμπτα, με νεροσταλάκτη ή σταθερα), βύσματα thermosystem με πλαστική ή μεταλλική καρφίδα, θερμομονωτικές τάπες από ΕPS και στεγανωτική μαστίχη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΗΜΑ-ΠΡΟΣ-ΒΗΜΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΦΑΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

thumb

Τι είναι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»;

Το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι η εξέλιξη του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’Οίκον» για την ενεργειακή αναβάθμιση χιλιάδων κατοικιών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος χρηματοδοτούνται από το ΥΠΕΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) μία πληθώρα παρεμβάσεων ενεργειακής εξοικονόμησης, αυτονομίας αλλά και νέων τεχνολογικών συστημάτων που χαρακτηρίζουν ένα «έξυπνο σπίτι». Στις παρεμβάσεις που προβλέπει το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση ή αντικατάσταση εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, αλλά και τυχόν εργασίες μικρής κλίμακας για την υποστήριξη της θερμομόνωσης, όπως ρηγματώσεις ή στεγανοποιήσεις. Μπορείτε να πληροφορηθείτε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στην περιοχή σας από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος.

 

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ 801-11-150-150 Η ομάδα των εξειδικευμένων μηχανικών της ISOMAT βρίσκεται στη διάθεσή σας τόσο για να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα και τη σωστή εφαρμογή των προϊόντων τους, όσο και για να σας προτείνει σημεία πώλησης κοντά σας αλλά και πιστοποιημένα συνεργεία.