Η ISOMAT θέτει προκλήσεις για τη βιομηχανία στη δράση ανοιχτής καινοτομίας Confluence Challenge

Η ISOMAT προάγει την καινοτομία και την ενίσχυση της βιομηχανικής παρουσίας στην Ελλάδα συμμετέχοντας στη δράση ανοιχτής καινοτομίας Confluence Challenge. Την πρωτοβουλία διοργανώνει το κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων Architectural Aluminium Academy και το κέντρο ικανοτήτων I4byDesign, με τη σύμπραξη τριών καταξιωμένων ελληνικών πολυεθνικών βιομηχανιών, της ISOMAT, της ALUMIL και της KLEEMAN, σε ένα πρόγραμμα διάρκειας τριών μηνών.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η δημιουργία εποικοδομητικού πλαισίου συνεργασίας για ζητήματα που αντιμετωπίζουν από κοινού οι τρεις βιομηχανίες, θέτοντας προκλήσεις, τις οποίες καλούνται να επιλύσουν και να αναπτύξουν νεοφυείς επιχειρήσεις, spin-offs και ερευνητικές ομάδες, εκπροσωπώντας έμπρακτα την καινοτομία και δίνοντας ώθηση στη σύνδεση ερευνητικής κοινότητας και αγοράς.

Η επίσημη παρουσίαση του Confluence Challenge έλαβε χώρα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο «Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Οι προκλήσεις που τοποθετεί η ISOMAT στο προσκήνιο εστιάζουν στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη βιομηχανία, στην ανάπτυξη προϊόντων προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία και το περιβάλλον και τέλος, στην ενδυνάμωση του κλίματος συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών βιομηχανιών, σύμφωνα πάντα με την πελατοκεντρική φιλοσοφία που αποτελεί βασική αρχή της εταιρείας.

Οι ομάδες που θα αναπτύξουν τις πιο επωφελείς και καινοτόμες λύσεις πρόκειται να βραβευθούν λαμβάνοντας τα εξής βραβεία:

  • Confluence Excellence Award αξίας 15.000€
  • Market Disruption Award αξίας 5.000€
  • Innovation for Society Award αξίας 5.000€
  • Technology Innovation Award αξίας 5.000€

Η δράση καινοτομίας υποστηρίζεται από τον ΣΒΕ (Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος), το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, ενώ τα ειδικά βραβεία υποστηρίζουν το THESS INTEC (Thessaloniki Innovation & Technology Center) και το RIS3 One Stop Liaison Office. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης αναλαμβάνουν η ATLANTIS Consulting, η Anthology Ventures και η Ideas Forward.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της δράσης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της: https://confluence-challenge.net/