Flake Flooring | Διακοσμητικό δάπεδο με νιφάδες

Τι είναι το διακοσμητικό δάπεδο με νιφάδες;

Το διακοσμητικό δάπεδο Flake Flooring της ISOMAT αποτελεί μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα μοντέρνα πρόταση επίστρωσης δαπέδου σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά προσφέροντας ευκολία και ταχύτητα εφαρμογής, ενώ το μικρό πάχος του το καθιστά ιδανικό για ανακαινίσεις καθώς δύναται να εφαρμοστεί και πάνω από παλιές, σταθερές στρώσεις πλακιδίων, ξύλινα δάπεδα κτλ.

Δίνει δυνατότητα μεγάλης επιλογής διαφορετικών αποχρώσεων (τόσο της επίστρωσης του δαπέδου όσο και των νιφάδων), μεγέθους νιφάδων και πυκνότητας της εφαρμογής τους, ώστε να επιτύχετε ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις ανάγκες του έργου σας.

Δείτε εδώ τα προϊόντα για κάθε κωδικό δείγματος της βεντάλιας Flake Flooring
T1T2 T3

ISOFLEX-PU 500 (ΓΚΡΙ)

+

TOPCOAT-PU 720
(Ανάμιξη έτοιμων αποχρώσεων σε αναλογία 2/3 Λευκό & 1/3 Γκρι)

+

ISOMAT DECO-FLAKES
Απόχρωση: Μίξη σκούρο γκρι (S305/3mm)

+

Σφράγιση: ΙSOFLEX-PU 650

TOPCOAT-PU 720 (ΛΕΥΚΟ)

+

ISOMAT DECO-FLAKES
Aπόχρωση: Mίξη σκούρο γκρι (S305/3mm)

+

Σφράγιση: ΙSOFLEX-PU 650

TOPCOAT-PU 720 (ΓΚΡΙ)

+

ISOMAT DECO-FLAKES
Αναμίχθηκαν:
2/3 απόχρωση Μαύρο (2/52/3mm),
1/3 απόχρωση Λευκό (1/50/3mm)

+

Σφράγιση: ΙSOFLEX-PU 650

W1D1D2

EPOXYCOAT-W (RAL 5024)

+

ISOMAT DECO-FLAKES
Απόχρωση: Μίξη ανοιχτό γκρι (S302/3mm)

+

Σφράγιση: ΙSOFLEX-PU 650 & VARNISH-PU 650 MF

DUROFLOOR (RAL 6021)

+

ISOMAT DECO-FLAKES
Απόχρωση: Μίξη ανοιχτό γκρι (S302/3mm)

+

Σφράγιση: ΙSOFLEX-PU 650 & VARNISH-PU 650 MF

DUROFLOOR (RAL 7035)

+

ISOMAT DECO-FLAKES
Απόχρωση: Λευκό (1/50/3mm)

+

Σφράγιση: ΙSOFLEX-PU 650 & VARNISH-PU 650 MF


Πλεονεκτήματα και Οφέλη

 • Η ευκολία, η ταχύτητα και το μικρό πάχος εφαρμογής το καθιστούν ιδανικό για ανακαινίσεις
 • Παρέχει μεγάλο εύρος δυνατών συνδυασμών μεταξύ: α) της απόχρωσης επιλογής της επίστρωσης δαπέδου που θα χρησιμοποιηθεί, β) της απόχρωσης επιλογής των νιφάδων, γ) του μεγέθους των νιφάδων και δ) της πυκνότητας με την οποία θα εφαρμοστούν
 • Η ελαστικότητα και η αντοχή στο σκίσιμο και στην τριβή καλύπτουν τις προϋποθέσεις ακόμη και για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές
 • Προσφέρει δυνατότητα στεγάνωσης για εφαρμογές σε ταράτσες, μπαλκόνια, βεράντες κ.α
 • Η εξαιρετική αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία (δεν κιτρινίζει) εξασφαλίζει ανθεκτικότητα στον χρόνο ακόμη και σε εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους
 • Η λεία τελική επιφάνειά του είναι εύκολη στο καθάρισμα, ενώ, συγκριτικά με μονόχρωμες επιφάνειες, δεν φαίνεται αν λερωθεί ή χαραχθεί
 • Ιδιαίτερο και μοντέρνο αισθητικό αποτέλεσμα
 • Ανθεκτικό σε κοινά οικιακά καθαριστικά, λάδια και θαλασσινό νερό
 • Κατάλληλο τόσο για κυκλοφορία πεζών όσο και οχημάτων,ανάλογα με την εφαρμογή

Εφαρμογή σε εξωτερικούς χώρους

Βασική στρώση – Στεγάνωση

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι στεγνό και απαλλαγμένο από σαθρά υλικά, σκόνες, λίπη, ρύπους κτλ. Ανάλογα με την κατάσταση του υποστρώματος, ακολουθεί η εφαρμογή του κατάλληλου ασταριού της ISOMAT. Μετά το αστάρωμα της επιφάνειας, κρίνεται απαραίτητη η στεγάνωση με το εξαιρετικά ελαστικό, επαλειφόμενο, πολυουρεθανικό στεγανωτικό ISOFLEX-PU 500.

Έπειτα, ακολουθεί εφαρμογή της ελαστικής, πολυουρεθανικής προστατευτικής επίστρωσης TOPCOAT-PU 720 για τη δημιουργία μιας τελικής στρώσης ανθεκτικής στο σχίσιμο και στην τριβή, που παραμένει ανεπηρέαστη από τη UV ακτινοβολία και προσφέρει υψηλές μηχανικές αντοχές επιτρέποντας την κυκλοφορία οχημάτων. Το TOPCOAT-PU 720 διατίθεται έτοιμο σε λευκό και γκρι, αλλά χρωματίζεται σε οποιαδήποτε απόχρωση του χρωματολογίου RAL κατόπιν παραγγελίας.

Για ήπιες μηχανικές καταπονήσεις και εάν η χρήση του χώρου δεν απαιτεί κυκλοφορία οχημάτων, αντί για την εφαρμογή του συστήματος ISOFLEX-PU 500 και TOPCOAT-PU 720, μπορεί να εφαρμοστεί η επαλειφόμενη πολυουρεθανική στεγανωτική μεμβράνη ISOFLEX-PU 600 (λευκό) ή η πολυασπαρτική επαλειφόμενη στεγανωτική μεμβράνη ISOFLEX-PAS 660 (λευκό).

Επίπαση νιφάδων

Όσο είναι νωπή η βασική στρώση γίνεται επίπαση των νιφάδων ISOMAT DECO-FLAKES  σε πυκνότητα της αρεσκείας σας, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Η επίπαση των νιφάδων γίνεται στη νωπή στρώση του TOPCOAT-PU 720, του ISOFLEX-PU 600 ή του ISOFLEX-PAS 660. Το σύστημα μετά την επίπαση θα πρέπει να αφεθεί να ωριμάσει επαρκώς. Η περίσσεια νιφάδων απομακρύνεται με σκούπα και στη συνέχεια καθαρίζεται πλήρως η επιφάνεια από σκόνη και σαθρά υλικά με απορροφητική σκούπα.

Σφράγιση συστήματος

Ακολουθεί η σφράγιση όλου του συστήματος με τη διάφανη, στεγανωτική μεμβράνη ISOFLEX-PU 650, η οποία προσφέρει ταυτόχρονα αντοχή στη φθορά, τις καιρικές συνθήκες και τη UV ακτινοβολία, δίνοντας μια τελική επιφάνεια με gloss φινίρισμα. Για την επίτευξη ενός satin-matt αποτελέσματος, εφαρμόζεται πάνω από το ISOFLEX-PU 650 η διάφανη, πολυουρεθανική επίστρωση ενός συστατικού VARNISH-PU 650 MF.


Εφαρμογή σε εσωτερικούς χώρους

Βασική στρώση

Για εφαρμογή διακοσμητικού δαπέδου με νιφάδες σε εσωτερικό χώρο δε χρειάζεται στεγανωτική στρώση. Μετά το αστάρωμα της επιφάνειας με το κατάλληλο αστάρι της ISOMAT, ανάλογα με το είδος του υποστρώματος, μπορεί να ξεκινήσει η εφαρμογή του διακοσμητικού δαπέδου. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου επιλέγεται το υλικό της βασικής στρώσης του συστήματος:

 • Σε περιπτώσεις χώρων με αυξημένες απαιτήσεις ελαστικότητας και όταν απαιτείται άμεση παράδοση του χώρου, προτείνεται η πολυασπαρτική, ανεπηρέαστη από τη UV ακτινοβολία, επαλειφόμενη προστατευτική επίστρωση 2 συστατικών, χωρίς διαλύτες, TOPCOAT-PAS 760 (γκρι και κατόπιν παραγγελίας σε οποιαδήποτε άλλη RAL απόχρωση.).
 • Για χώρους με απαιτήσεις υψηλών μηχανικών αντοχών αλλά και δυνατότητα χρωματισμού του δαπέδου, επιλέγεται η έγχρωμη αυτοεπιπεδούμενη εποξειδική επίστρωση, 2 συστατικών, χωρίς διαλύτες, DUROFLOOR. Χρωματίζεται σε 7 έτοιμες αποχρώσεις RAL και κατόπιν παραγγελίας σε οποιαδήποτε άλλη RAL απόχρωση.
 • Η επαλειφόμενη εποξειδική βαφή, 2 συστατικών, χωρίς διαλύτες DUROFLOOR-R αποτελεί μια οικονομική και αξιόπιστη λύση για χώρους χωρίς εξειδικευμένες απαιτήσεις. Χρωματίζεται σε 8 έτοιμες αποχρώσεις RAL και κατόπιν παραγγελίας σε οποιαδήποτε άλλη RAL απόχρωση.

Σε περίπτωση παρουσίας εξωτερικών κουφωμάτων, τα οποία επιτρέπουν την είσοδο της ηλιακής ακτινοβολίας στον χώρο, προτείνεται η χρήση της πολυασπαρτικής, επαλειφόμενης επίστρωσης TOPCOAT-PAS 760. Οι εποξειδικές επιστρώσεις DUROFLOOR και DUROFLOOR-R μπορούν να εφαρμοσθούν μόνο αν επιλεχθεί επίπαση νιφάδων μέχρι κορεσμού.

Επίπαση νιφάδων

Όσο είναι νωπή η βασική στρώση γίνεται επίπαση των νιφάδων ISOMAT DECO-FLAKES, σε πυκνότητα της αρεσκείας σας, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Το σύστημα με επίπαση θα πρέπει να αφεθεί να ωριμάσει επαρκώς. Η περίσσεια νιφάδων απομακρύνεται μηχανικά και στη συνέχεια ακολουθεί ο πλήρης καθαρισμός της επιφάνειας από σκόνη και σαθρά υλικά με απορροφητική σκούπα.

Σφράγιση συστήματος

Τέλος, ακολουθεί η σφράγιση του συστήματος με τη διάφανη, πολυασπαρτική, ανεπηρέαστη από τη UV ακτινοβολία, προστατευτική επίστρωση 2 συστατικών, χωρίς διαλύτες, TOPCOAT-PAS 780, που προσδίδει υψηλές μηχανικές αντοχές και gloss τελικό φινίρισμα. Για την επίτευξη satin-matt τελικής επιφάνειας προτείνεται το διάφανο πολυουρεθανικό βερνίκι ενός συστατικού, χωρίς διαλύτες, VARNISH-PU 1K. Σε χώρους διαχείρισης και επεξεργασίας τροφίμων χρησιμοποιείται το πιστοποιημένο διάφανο υδατοδιαλυτό πολυουρεθανικό βερνίκι 2 συστατικών, με satin-matt φινίρισμα, VARNISH-PU 2KW.

Για έργα που αποσκοπούν σε πράσινες πιστοποιήσεις και δέχονται ήπιες καταπονήσεις, προτείνεται η χρήση του εποξειδικού υδατοδιαλυτού χρώματος 2 συστατικών EPOXYCOAT-W ως βασική στρώση και η σφράγιση του συστήματος με το διάφανο, υδατοδιαλυτό, πολυουρεθανικό βερνίκι 2 συστατικών VARNISH-PU 2KW.

Ενδεικτική Στρωματογραφία σε εξωτερικούς χώρους

 1. Σκυρόδεμα / τσιμεντοκονία κλίσεων
 2. Αστάρωμα με PRIMER-PU 100
 3. Στεγανοποίηση με ISOFLEX-PU 500 (προαιρετικά οπλισμένο με πολυεστερικό ύφασμα, ανάλογα με το υπόστρωμα)
 4. Επικάλυψη με TOPCOAT-PU 720
 5. Επίπαση νιφάδων ISOMAT DECO-FLAKES
 6. Σφράγιση με ISOFLEX-PU 650

Τα ISOMAT DECO-FLAKES μπορούν να προσδώσουν μοντέρνο αισθητικό αποτέλεσμα σε συνήθεις στεγανωτικές στρώσεις ή ρητινικά δάπεδα.