banner top banner top

FACADE, η πρωτοποριακή βεντάλια της ISOMAT για κτιριακές όψεις

H βεντάλια FACADE της ΙSOMAT αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για την επιλογή αποχρώσεων για τις κτιριακές προσόψεις, είτε αφορά βαφή νέων κατασκευών, είτε εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, είτε ανακαίνιση-επαναβαφή.

Η έμπειρη ομάδα αρχιτεκτόνων και διακοσμητών μας δημιούργησε τη συλλογή χρωμάτων FACADE με σκοπό να σας λύσει τα χέρια στην εύρεση χρωματικών συνδυασμών για το κτίριό σας, εύκολα και γρήγορα!

Στην FACADE θα βρείτε 100 έτοιμες, ολοκληρωμένες χρωματικές προτάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για εξωτερικές επιφάνειες που πρόκειται είτε να επενδυθούν με τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEΜ ή να βαφτούν με χρώματα εξωτερικής χρήσης της ISOMAT. Οι προτεινόμενοι συνδυασμοί ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης και έχουν αναπτυχθεί με κριτήριο άλλοτε την χρωματική αρμονία και άλλοτε τις αρχιτεκτονικές αντιθέσεις.

Κάθε σελίδα της βεντάλιας FACADE αποτελεί ένα συνδυασμό τριών αποχρώσεων. Η πρώτη απόχρωση συνήθως χρησιμοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος των όψεων ενός κτιρίου, η δεύτερη στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και η γυαλιστερή απόχρωση στα μεταλλικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, σε κάθε σελίδα προτείνονται:

  • δύο επιλεγμένες αποχρώσεις για την τοιχοποιία από την premium συλλογή χρωμάτων CHROMA της ISOMAT, οι οποίες αφορούν ακρυλικά χρώματα εξωτερικής χρήσης ή παστώδεις σοβάδες, και
  • μία προτεινόμενη απόχρωση για τα μεταλλικά στοιχεία του κτιρίου από το νέο χρωματολόγιο ISOLAC της ISOMAT.

Οι αποχρώσεις για την τοιχοποιία απεικονίζονται με αδρή υφή και αυτές για τις μεταλλικές επιφάνειες με γυαλιστερή, ώστε να προσεγγίζουν όσο το δυνατό το φυσικό αποτέλεσμα!Xρώματα εξωτερικών επιφανειών με διάρκεια στον χρόνο!

Το βασικότερο κριτήριο στην επιλογή χρωμάτων για εξωτερική χρήση είναι να μένουν αναλλοίωτα κατά την πάροδο του χρόνου και να παρουσιάζουν αυξημένες αντοχές στην ηλιακή ακτινοβολία και τις καιρικές συνθήκες. Για τον λόγο αυτό, όλες οι αποχρώσεις της βεντάλιας FACADE που προορίζονται για τοιχοποιία αναπτύσσονται με ανόργανες χρωστικές. Οι χρωστικές αυτές:

  • χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία,
  • αποτρέπουν το ξεθώριασμα, την κιμωλίαση και την απώλεια της στιλπνότητας και
  • προστατεύουν από αλλοίωση το φιλμ του ακρυλικού χρώματος ή του παστώδη σοβά.

Έτσι, η αρχική επιλογή απόχρωσης θα παραμείνει για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα όπως την πρώτη μέρα της εφαρμογής!


Αγαπημένες σκούρες αποχρώσεις με την καινοτομία της COOL TECHNOLOGY!

Επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα της βεντάλιας FACADE της ISOMAT, αποτελούν οι σκούρες αποχρώσεις με τεχνολογία COOL TECHNOLOGY!

Οι σκούρες αποχρώσεις αποτελούν κυρίαρχη τάση παγκοσμίως για τον χρωματισμό τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών επιφανειών. Αποτρεπτικός παράγοντας για την καθολική εφαρμογή τους σε εξωτερικούς χώρους είναι η υψηλότερη απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας, με συνέπεια τη γρηγορότερη αλλοίωση της απόχρωσης, την αύξηση της θερμοκρασίας της πρόσοψης και κατ’ επέκταση του εσωτερικού του κτιρίου.

Οι 30 σκούρες αποχρώσεις που θα βρείτε μέσα στις 100 χρωματικές προτάσεις της βεντάλιας FACADE, έχουν LRV (Light Reflectance value) <20, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των σκούρων αποχρώσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι σκούρες αποχρώσεις, ως γνωστόν, δεν ανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και για τον λόγο αυτό δεν ενδείκνυνται για εφαρμογή σε μεγάλες επιφάνειες, πόσο μάλλον σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Επειδή όμως οι σκούρες αποχρώσεις αποτελούν μεγάλη τάση παγκοσμίως στον χρωματισμό κτιρίων, στην ISOMAT τις επανασχεδιάσαμε με την ειδική τεχνολογία COOL TECHNOLOGY, ώστε να τις επιλέξετε άφοβα για εφαρμογή σε μεγάλες εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου σας! Οι 30 COOL σκούρες αποχρώσεις που θα βρείτε στο πίσω μέρος της βεντάλιας FACADE ανακλούν σε μεγάλο ποσοστό την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών στις εξωτερικές επιφάνειες ενός κτιρίου το καλοκαίρι ενώ παραμένουν επίσης αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου και δεν ξεθωριάζουν! Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα σε μεγάλες επιφάνειες με συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, χωρίς να επιβαρύνουν τις θερμικές τους ιδιότητες!

Μάθετε περισσότερα για τους δείκτες ανακλαστικότητας και την ειδική καινοτoμία της τεχνολογίας COOL TECHNOLOGY

Τι είναι το Light Reflectance Value (LRV);

Ο δείκτης Light Reflectance Value (LRV) αποτελεί την τιμή ανακλαστικότητας στην περιοχή του ορατού φωτός που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι. Η κλίμακα κυμαίνεται από 0, που είναι το απόλυτο μαύρο με 0% ανακλαστικότητα στο ορατό φάσμα, έως 100, που είναι το απόλυτο λευκό με 100% ανακλαστικότητα στο ορατό φάσμα. Στο τέλος της βεντάλιας υπάρχει ένα πλήρες ευρετήριο με το όνομα της απόχρωσης, τον κωδικό της καθώς και την τιμή ανακλαστικότητας στο ορατό φάσμα (LRV).

Αποχρώσεις με LRV<20 συνιστάται να μην εφαρμόζονται σε μεγάλες επιφάνειες προσόψεων, καθώς δεν αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και συσσωρεύουν θερμότητα με αποτέλεσμα να επιφέρουν υψηλότερη επιβάρυνση της επιφανείας και υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου.

Τι είναι το Total Solar Reflectance (TSR);

Ο δείκτης Total Solar Reflectance (TSR), που είναι και πιο αντιπροσωπευτικός, εκφράζει την τιμή ανακλαστικότητας στο ορατό και μη φάσμα (υπεριώδες, ορατό και υπέρυθρο φάσμα).

Η τιμή του δείκτη TSR προσδιορίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια την ικανότητα της επιφανείας να ανακλά τη θερμότητα, άρα όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης TSR τόσο πιο χαμηλή είναι και η θερμοκρασία της επιφανείας, λόγω αυξημένης ανακλαστικότητας.

Στην ενότητα COOL TECHNOLOGY παρουσιάζονται 30 αγαπημένες σκούρες αποχρώσεις για εξωτερική χρήση, επανασχεδιασμένες από την ISOMAT, με την ειδική καινοτόμα τεχνολογία COOL TECHNOLOGY, ώστε να μπορούν να εφαρμοσθούν σε μεγάλες επιφάνειες της πρόσοψης και όχι μόνο σε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, χωρίς να επιβαρύνουν τις θερμικές ιδιότητες του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης που θα εφαρμοστεί.

Οι νέες σκούρες αποχρώσεις διατηρούν τις τιμές LRV αλλά έχουν αυξημένες τιμές ανακλαστικότητας TSR. Για τον λόγο αυτό είναι πλέον κατάλληλες για εφαρμογή σε μεγάλες εξωτερικές επιφάνειες.

Έτσι, παρά το σκούρο της απόχρωσης, καταφέρνουμε να μειώσουμε τη θερμότητα που εισέρχεται στο κτίριο κατά τους θερινούς μήνες, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση των εξόδων για κλιματισμό και βελτίωση της θερμικής άνεσης στο εσωτερικό του κτιρίου!

Παράλληλα, λόγω της μειωμένης απορρόφησης ηλιακής ακτινοβολίας, ακόμη και οι σκούρες αποχρώσεις διατηρούνται σε βάθος χρόνου, χωρίς αλλοιώσεις!


Επιλέξτε τα προϊόντα που θα χρωματίσετε με τις αποχρώσεις της βεντάλιας FACADE, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του δικού σας κτιρίου

ISOMAT PREMIUM ACRYL

Εξαιρετικής ποιότητας, ματ 100% ακρυλικό χρώμα για εξωτερική χρήση.

ISOMAT FLEXCOAT

Εξαιρετικής ποιότητας, στεγανωτικό, ελαστικό χρώμα.

ISOMAT SILICONE PAINT

Εξαιρετικής ποιότητας, ματ σιλικονούχο χρώμα για εξωτερική χρήση.

MARMOCRYL Fine & Decor

Ακρυλικός, έτοιμος προς χρήση, εξαιρετικά υδαταπωθητικός σοβάς – Λεία ή Αδρή επιφάνεια.

MARMOCRYL SILICONE Fine & Decor

Σιλικονούχος, έτοιμος προς χρήση, εξαιρετικά υδαταπωθητικός και υδρατμοπερατός σοβάς. Λεία ή Αδρή επιφάνεια.

MARMOCRYL SILICONE-SILICATE Fine & Decor

Έτοιμος προς χρήση, εξαιρετικά υδρατμοπερατός σοβάς, βάσεως υδρυάλου και σιλικόνης. Λεία ή Αδρή επιφάνεια.

MARMOCRYL FR Fine & Decor

Ακρυλικός, έτοιμος προς χρήση τελικός σοβάς, με υψηλή αντίσταση στη φωτιά. Λεία ή Αδρή επιφάνεια.

ISOLAC-DUCO

Εξαιρετικής ποιότητας ντουκόχρωμα υψηλής σκληρότητας για μεταλλικές επιφάνειες. Γυαλιστερό ή Σατινέ φινίρισμα.


Οι αποχρώσεις του χρωματολογίου ενδέχεται να παρουσιάζουν μικρή απόκλιση από το πραγματικό τελικό αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται στα διαφορετικά υποστρώματα ή στην υφή και τη στιλπνότητα των διαφορετικών προϊόντων, π.χ. σύγκριση ματ ακρυλικού χρώματος με σοβά.

Για τον λόγο αυτό, συνίσταται δοκιμαστικά η βαφή μικρής επιφάνειας, πριν από την τελική επιλογή της απόχρωσης και την καθολική εφαρμογή του προϊόντος.