Terrazzo | Διακοσμητικό δάπεδο με όψη σύγχρονου μωσαϊκού

Το διακοσμητικό δάπεδο Terrazzo επαναφέρει στις τάσεις της αρχιτεκτονικής τη vintage αισθητική του μωσαϊκού σε πιο μοντέρνα εκδοχή, με χρήση σύγχρονων υλικών υψηλής ποιότητας από την ISOMAT. Αποτελεί την ιδανική λύση για νέες κατασκευές και ανακαινίσεις, καθώς προσδίδει μονολιθικές επιφάνειες με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Εφαρμόζεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, σε οικίες, καταστήματα, χώρους εστίασης, ξενοδοχεία κτλ.

Το διακοσμητικό δάπεδο Terrazzo της ISOMAT αποτελείται από:

 • το λευκό τσιμεντοκονίαμα υψηλών αντοχών DUROCRET-TERRAZZO, το οποίο χρωματίζεται σε πλήθος αποχρώσεων με τις χρωστικές σε μορφή σκόνης ISOMAT DECO-COLOR, και
 • τις έγχρωμες φυσικές ψηφίδες NATURAL COLORED STONES της ISOMAT.

Ο συνδυασμός λευκού ή χρωματισμένου κονιάματος και έγχρωμων φυσικών ψηφίδων δημιουργεί ένα μεγάλο εύρος χρωματικών επιλογών, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση και να δώσουν στο έργο ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Για σφράγιση και προστασία του συστήματος, χρησιμοποιούνται τα διαφανή, πολυουρεθανικά, ανεπηρέαστα από τη UV ακτινοβολία, βερνίκια της ISOMAT, σε γυαλιστερό ή σατινέ-ματ φινίρισμα.


Πλεονεκτήματα και Οφέλη

 • Αισθητική σύγχρονου μωσαϊκού – Κυρίαρχη αρχιτεκτονική τάση
 • Μεγάλη ποικιλία χρωματικών συνδυασμών
 • Μονολιθικές, λείες επιφάνειες, χωρίς αρμούς και ενώσεις, οι οποίες «μεγαλώνουν» οπτικά τους χώρους και εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες υγιεινής λόγω του ευκολότερου καθαρισμού τους
 • Ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα
 • Χυτό δάπεδο, το οποίο διαμορφώνεται στην επιθυμητή μορφή του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού
 • Αντοχή στη UV ακτινοβολία και την τριβή, που εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια στον χρόνο
 • Μη απορροφητική τελική επιφάνεια, που το καθιστά ιδανικό και για εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους
 • Πιστοποιημένα προϊόντα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ιδανικά για χρήση σε έργα που αποσκοπούν σε πράσινες πιστοποιήσεις

Τρόπος εφαρμογής

Προετοιμασία υποστρώματος

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι απαλλαγμέο από σκόνες, λάδια, σαθρά υλικά κ.λπ. Τυχόν ατέλειες όπως ρωγμές, κενά στο υπόστρωμα κτλ., πρέπει να επισκευάζονται με κατάλληλα υλικά.

Σε πορώδεις επιφάνειες (όπως σκυρόδεμα, τσιμεντοκονία κτλ.) εφαρμόζεται το ακρυλικό αστάρι FLEX-PRIMER, ενώ σε μη πορώδεις επιφάνειες (όπως επιφάνειες πλακιδίων κτλ.) συνιστάται το χαλαζιακό αστάρι ISOMAT SUPERGRUND. Ακολουθεί η επικάλυψη με το DUROCRET-TERRAZZO, εφόσον το αστάρι έχει στεγνώσει εντελώς.

Εφαρμογή διακοσμητικού δαπέδου

Σε καθαρό δοχείο με νερό προστίθεται το DUROCRET-TERRAZZO υπό συνεχή ανάδευση με τη χρήση δραπάνου χαμηλών στροφών. Σε περίπτωση χρωματισμού, ο επιθυμητός συνδυασμός χρωστικών ISOMAT DECO-COLOR συνιστάται να διαλύεται στο νερό ανάμιξης. Κατόπιν, προστίθενται οι έγχρωμες φυσικές ψηφίδες ISOMAT NATURAL COLORED STONES στην προτεινόμενη δοσολογία και αναμιγνύονται με δράπανο χαμηλών στροφών έως ότου κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο τσιμεντοκονίαμα.

Το μίγμα απλώνεται στο προετοιμασμένο υπόστρωμα και διαστρώνεται με μεταλλική σπάτουλα σε πάχος από 1 έως 2εκ. Ακολουθεί η απαραιτητη εξομάλυνση της επιφάνειας με χρήση μεταλλικού πήχη. Επί της νωπής επιφάνειας του DUROCRET-TERRAZZO (εντός 15-20 λεπτών από την επιπέδωσή του) ψεκάζεται καθολικά η ειδική ακρυλική αντιεξατμιστική προστασία ISOCURE-A.

Μετά από 24 έως 48 ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, πραγματοποιείται η διαδικασία μηχανικής επεξεργασίας, λείανσης κι επίτευξης του τελικού φινιρίσματος του διακοσμητικού δαπέδου είτε με τρίψιμο της επιφάνειας με μηχανή μωσαϊκού με πέτρες λείανσης είτε με τρίψιμο της επιφάνειας με τριβείο χειρός και κατόπιν με γυαλόχαρτο (σε περιπτώσεις μικρών έργων, λεπτομερειών ή σε επιφάνειες που λόγω μορφολογίας ή εμποδίων δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί η μηχανή μωσαϊκού).

Στη συνέχεια, απαιτείται επιμελής καθαρισμός της επιφάνειας από τη σκόνη με σκούπα υψηλής απορροφητικότητας. Τυχόν μικρές οπές, πόροι κτλ, που δημιουργήθηκαν επί της επιφάνειας του DUROCRET-TERRAZZO λόγω της μηχανικής κατεργασίας που προηγήθηκε, σφραγίζονται με το επισκευαστικό κονίαμα με βάση το τσιμέντο ΛΕΥΚΟ 52,5. Όταν το DUROCRET-TERRAZZO είναι χρωματισμένο, το ΛΕΥΚΟ 52,5 θα πρέπει να χρωματίζεται στην ίδια απόχρωση.

Εφαρμογή βερνικιού

Δύο-τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής και εφόσον έχει στεγνώσει η επιφάνεια, ακολουθεί η εφαρμογή του διάφανου πολυουρεθανικού βερνικιού διαλύτου VARNISH-PU 2K (gloss ή satin) ή του διάφανου πολυουρεθανικού βερνικιού ενός συστατικού, χωρίς διαλύτες, VARNISH-PU 1K (satin-matt), τουλάχιστον σε 2 στρώσεις.

Τα ανωτέρω βερνίκια σκουραίνουν γενικά την επιφάνεια. Εάν αυτό δεν είναι επιθυμητό, συνιστάται την προηγούμενη μέρα από την εφαρμογή του VARNISH-PU 2K ή του VARNISH-PU 1K ο εμποτισμός της επιφάνειας με το ακρυλικό βερνίκι νερού VS-W ή το υδατοδιαλυτό πολυουρεθανικό βερνίκι VARNISH-PU 2KW αντίστοιχα.

Σε χώρους διαχείρισης και επεξεργασίας τροφίμων χρησιμοποιείται το πιστοποιημένο διάφανο υδατοδιαλυτό πολυουρεθανικό βερνίκι 2 συστατικών, με satin-matt φινίρισμα, VARNISH-PU 2KW και ως τελική στρώση.

 1. Σκυρόδεμα / τσιμεντοκονία κλίσεων
 2. Αστάρωμα με FLEX-PRIMER
 3. Διάστρωση του μίγματος DUROCRET-TERRAZZO και έγχρωμων φυσικών ψηφίδων ISOMAT NATURAL COLORED STONES
 4. Τρίψιμο της επιφάνειας
 5. Σφράγιση με VARNISH PU-2KW