Μοναδική αισθητική με προϊόντα πατητής τσιμεντοκονίας από την ISOMAT!

Με βαθιές ρίζες στην αρχιτεκτονική της Μεσογείου, η πατητή τσιμεντοκονία συνεχίζει να βελτιστοποιείται και να πρωταγωνιστεί στη σύγχρονη δόμηση. Αποτελεί αγαπημένο υλικό τόσο στη διακόσμηση νέων εγκαταστάσεων όσο και στην ανακαίνιση παλαιών, καθώς δημιουργεί λιτούς και φιλόξενους χώρους με μοναδική και ανάλαφρη αισθητική. Είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αρχιτεκτονική παράδοση της ελληνικής γης, αλλά και με τη σύγχρονη τάση επιστροφής σε χώρους πιο φιλικούς προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ χαρίζει στον χώρο σας ένα μοναδικό ύφος και μία διαχρονική απλότητα. Στην πατητή τσιμεντοκονία, πρωταγωνιστής είναι η φαντασία. Το ιδιαίτερο αυτό υλικό δένει αρμονικά με πλήθος φυσικών υλικών, όπως ξύλο, γυαλί ή μέταλλο, ενώ σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τον χώρο με το προσωπικό σας στυλ, επιλέγοντας τα υλικά, το χρώμα και την τεχνοτροπία που επιθυμείτε.


Πεδία εφαρμογής πατητής τσιμεντοκονίας:

 • Σε δάπεδα και τοίχους κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, όπως ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες.
 • Σε υγρούς χώρους όπως πισίνες, spa και λουτρά.
 • Για τη δημιουργία χτιστών ειδών υγιεινής, όπως μπανιέρες, νιπτήρες και λουτήρες.
 • Για τη δημιουργία χτιστών επίπλων, όπως κρεβάτια, σκάλες, πάγκους κουζίνας και για τη διακόσμηση προσόψεων σε τζάκια.
 • Συνιστά μία ιδανική λύση ανακαίνισης καθώς έχει μικρό πάχος εφαρμογής και προσφύεται πάνω σε ποικίλα υποστρώματα (παλιά πλακάκια, ξύλο, γυψοσανίδα κλπ.)
 • Εφαρμόζεται και σε δάπεδα με ενδοδαπέδια θέρμανση.

Γιατί πατητή τσιμεντοκονία;

 • Προσφέρει ενιαία, μονολιθική επιφάνεια, που “μεγαλώνει” τον χώρο.
 • Προσφέρει υδαταπωθητικότητα και είναι κατάλληλη για εφαρμογές σε εξωτερικούς και υγρούς χώρους.
 • Έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο.
 • Προσφέρει λεία επιφάνεια, χωρίς αρμούς και ενώσεις, που καθαρίζεται εύκολα.
 • Δύναται να χρωματισθεί σε μεγάλη γκάμα αποχρώσεων.
 • Προσφέρει μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα συνδυάζοντας το χρώμα, την τεχνοτροπία και τα υλικά της προτίμησής σας.
 • Αποτελείται από πιστοποιημένα προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
 • Δημιουργεί χώρους υψηλής αισθητικής.

Τα προϊόντα πατητής τσιμεντοκονίας της ISOMAT

Το αισθητικό αποτέλεσμα της πατητής τσιμεντοκονίας μπορεί να επιτευχθεί τόσο με τη χρήση πατητής τσιμεντοκονίας όσο και με την εφαρμογή διακοσμητικών ακρυλικών επικαλύψεων. Στην πρώτη περίπτωση η ISOMAT έχει αναπτύξει την οικογένεια προϊόντων DUROCRET-DECO, και στη δεύτερη τη σειρά προϊόντων ACRYL-DECO. Η πατητή τσιμεντοκονία διατίθεται σε μορφή σκόνης και ο χρωματισμός της γίνεται με την προσθήκη χρωστικών, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι ακρυλικές επικαλύψεις είναι παστώδη επιχρίσματα, έτοιμα προς χρήση και χρωματίζονται στα σημεία πώλησης σε μεγάλη γκάμα αποχρώσεων του ISOMAT COLOR SYSTEM. Σχετικά με την αισθητική, επιλέγεται η τσιμεντοειδής πατητή τσιμεντοκονία για πιο γήινο αποτέλεσμα και η ακρυλική για απόλυτα λείες επιφάνειες. Παράλληλα, τα προϊόντα DUROCRET-DECO FLEX & DUROCRET-DECO FINISH είναι πιστοποιημένα ως προς τη φιλικότητά τους προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, ενώ τα ακρυλικά επιχρίσματα είναι ιδανικά για περιπτώσεις με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις ελαστικότητας.


DUROCRET-DECO FINISH

Λεπτόκοκκη, πατητή τσιμεντοκονία για δάπεδα, τοίχους και χτιστά έπιπλα. Δημιουργεί μια λεία τελική επιφάνεια μικρού πάχους. Χρωματίζεται σε μεγάλη γκάμα αποχρώσεων με τις χρωστικές ISOMAT DECO-COLOR.


DUROCRET-DECO FLEX

Εύκαμπτη, πατητή τσιμεντοκονία για δάπεδα, τοίχους και χτιστά έπιπλα. Χρωματίζεται σε μεγάλη γκάμα αποχρώσεων με τις χρωστικές ISOMAT DECO-COLOR.


ACRYL-DECO FINISH

Διακοσμητικό, έτοιμο προς χρήση, ακρυλικό, επίχρισμα για δάπεδα, τοίχους και χτιστά έπιπλα. Δημιουργεί μια εξαιρετικά λεία τελική επιφάνεια με εμφάνιση όμοια με αυτή της πατητής. Χρωματίζεται εύκολα στα σημεία πώλησης μέσω του συστήματος χρωματισμού ISOMAT COLOR SYSTEM.


ACRYL-DECO SOLO

Διακοσμητικό, έτοιμο προς χρήση, ακρυλικό υλικό γεμίσματος και επικάλυψης για δάπεδα, τοίχους και χτιστά έπιπλα. Δημιουργεί μια λεία τελική επιφάνεια με εμφάνιση όμοια με αυτή της πατητής. Χρωματίζεται εύκολα στα σημεία πώλησης μέσω του συστήματος χρωματισμού ISOMAT COLOR SYSTEM.


ACRYL-DECO BASE

Χονδρόκοκκο, έτοιμο προς χρήση, ακρυλικό υπόστρωμα για τις επικαλύψεις ACRYL-DECO.


Τα βερνίκια της πατητής τσιμεντοκονίας

Η περαιτέρω προστασία και αδιαβροχοποίηση της πατητής τσιμεντοκονίας επιτυγχάνεται εφαρμόζοντας τα κατάλληλα διάφανα πολυουρεθανικά βερνίκια της ISOMAT, ειδικής σύνθεσης ώστε να μένουν ανεπηρέαστα από την ηλιακή ακτινοβολία. Πιο αναλυτικά, το πολυουρεθανικό βερνίκι δύο συστατικών VARNISH-PU 2K σε gloss ή satin φινίρισμα, το υδατοδιαλυτό πολυουρεθανικό βερνίκι δύο συστατικών VARNISH-PU 2KW σε satin-matt φινίρισμα και το πολυουρεθανικό βερνίκι ενός συστατικού χωρίς διαλύτες VARNISH-PU 1K σε satin-matt φινίρισμα.

Επίλεξε το κατάλληλο βερνίκι εδώ!

Η εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας είναι αρκετά απαιτητική και καλό είναι να γίνεται πάντα από ένα έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο για τη δημιουργία ενός άρτιου αισθητικά αποτελέσματος.


Aποχρώσεις

Δείτε το χρωματολόγιο 


Ενδεικτικές στρωματογραφίες

Επικάλυψη εσωτερικού χώρου με διακοσμητικές ακρυλικές επικαλύψεις

 1. Τσιμεντοκονία
 2. Αστάρωμα με FLEX-PRIMER
 3. Επίστρωση με το χονδρόκοκκο επιπεδωτικό υπόστρωμα για διακοσμητικές επικαλύψεις ACRYL-DECO BASE, ενισχυμένο με ειδικό υαλόπλεγμα οπλισμού 160 g/m²
 4. Επίστρωση με το διακοσμητικό ακρυλικό υλικό επικάλυψης ACRYL-DECO SOLO για τη δημιουργία λείας τελικής επιφάνειας
 5. Σφράγιση με το υδατοδιαλυτό πολυουρεθανικό VARNISH-PU 2K

Επικάλυψη εξωτερικού χώρου με πατητή τσιμεντοκονία

 1. Τσιμεντοκονία κλίσεων
 2. Στεγάνωση με το ιδιαίτερα εύκαμπτο, επαλειφόμενο τσιμεντοκονίαμα AQUAMAT-ELASTIC
 3. Επίστρωση με την εύκαμπτη, έγχρωμη πατητή τσιμεντοκονία DUROCRET-DECO FLEX, ενισχυμένη με υαλόπλεγμα οπλισμού 160 g/m²
 4. Επίστρωση με την λεπτόκοκκη, έγχρωμη πατητή τσιμεντοκονία DUROCRET-DECO FINISH, για τη δημιουργία λείας τελικής επιφάνειας
 5. Εμποτισμός με το ακρυλικό βερνίκι VS-W
 6. Σφράγιση με το πολυουρεθανικό βερνίκι VARNISH-PU 2K

Δείτε τα videos των εφαρμογών της πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδο και σε γυψοσανίδα