Η ISOMAT συνέβαλε στην κατασκευή του ZERO ENERGY BUNGALOW (HOTELIA 2016)

zero-energy-house

Η ISOMAT, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης πράσινων πρακτικών στον κατασκευαστικό κλάδο, έγινε ένας από τους μεγάλους χορηγούς της καινοτόμας ενεργειακής μονάδας ZERO ENERGY BUNGALOW, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σήμερα στην HOTELIA 2016 στη ΔΕΘ.

Το ZERO ENERGY BUNGALOW είναι μία μερικώς προκατασκευασμένη ξενοδοχειακή μονάδα αρθρωτού σχεδιασμού, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας αποτελεί η μηδενική ενεργειακή κατανάλωση. Διαθέτει τη μοναδική δυνατότητα της εύκολης κατασκευής, βάσει των αναγκών και απαιτήσεων του ιδιοκτήτη αλλά και του εκάστοτε τόπου, καθώς μεταφέρεται και συναρμολογείται εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Η καινοτόμα αυτή μονάδα σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο MAKRIDIS ASSOCIATES με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δομήθηκε με οικολογικά υλικά και ενσωματώνει τεχνολογικά προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας.

Για την κατασκευή του ZERO ENERGY BUNGALOW, η ISOMAT προσέφερε πλήθος υλικών, όπως την ακρυλική διακοσμητική επικάλυψη για δάπεδα και τοίχους ISOMAT ACRYL DECO, τα χρώματα εσωτερικού χώρου ISOMAT CLASSIC και εξωτερικού χώρου ISOMAT ACRYL, τον ακρυλικό σοβά MARMOCRYL, τη βαφή ξύλινων επιφανειών ISOLAC AQUA αλλά και το ολοκληρωμένο σύστημα προϊόντων για την εξωτερική θερμομόνωση της κατασκευής.

Η ενεργειακή κατασκευή παρουσιάζεται σήμερα στο πλαίσιο της έκθεσης HOTELIA, στο Περίπτερο 10 του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος της HOTELIA, θα μεταφερθεί σε εξωτερικό χώρο της ΔΕΘ και θα παραμείνει εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο, με σκοπό να συμμετέχει σε πλήθος άλλων εκθέσεων. Το project θα είναι ανοιχτό τόσο για το κοινό όσο και για επαγγελματίες.