Στην ISOMAT έχουμε πάθος με την καινοτομία και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Για το λόγο αυτό η εταιρία μας διαθέτει ένα άρτια οργανωμένο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης. Αποτελείται από 7 διαφορετικά χημεία και είναι επανδρωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Κάθε χρόνο αναπτύσσονται 10-20 νέα προϊόντα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς αλλά και των τεχνολογικών εξελίξεων του οικοδομικού κλάδου. Παράλληλα, το τμήμα προβαίνει σε βελτιώσεις των υφιστάμενων προϊόντων της εταιρίας όταν αυτό απαιτείται.

Έμφαση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων

Η δημιουργία νέων προϊόντων είναι αναγκαία διαδικασία με θεμελιώδη σημασία για τη στρατηγική συνεχούς ανάπτυξης της εταιρίας μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ιδιαίτερα απαιτητικές αγορές του εξωτερικού.

Τα τελευταία χρόνια δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη γκάμας προϊόντων απαραίτητων στην ανακαίνιση και την επισκευή. Έτσι, εμπλουτίσαμε κατά πολύ την κατηγορία των επισκευαστικών προϊόντων μας, ενώ αναπτύξαμε πολλές νέες σειρές προϊόντων για διακόσμηση και ανακαίνιση. Σημαντική ομάδα προϊόντων που αναπτύχθηκε ήταν τα χρώματα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων ISOMAT COLOR SYSTEM, χάρη στην οποία η ISOMAT εισήλθε με μεγάλη επιτυχία στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των οικοδομικών βαφών. Η γκάμα των χρωμάτων εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέα πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως είναι η σειρά προϊόντων ξυλοπροστασίας της ISOMAT που ξεχωρίζει για την υψηλή της ποιότητα.

Απόλυτα συνυφασμένη με την ανακαίνιση και την αισθητική αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, είναι και η σειρά προϊόντων πατητής τσιμεντοκονίας και διακοσμητικών επιστρώσεων για δάπεδα και τοίχους, την οποία εξελίξαμε και συμπληρώσαμε με νέα καινοτόμα υλικά, τα οποία έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση σε πολλές αγορές, τόσο για την ποιότητα όσο και για τo υψηλής αισθητικής τελικό αποτέλεσμα που δίνουν.

Για την ενεργειακή αναβάθμιση των οικοδομών, η οποία υποστηρίζεται και ενισχύεται μέσω προγραμμάτων από την Ευρωπαική Ένωση, αναπτύξαμε τη σειρά ολοκληρωμένων προϊοντικών συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων, ISOMAT THERMOSYSTEM πιστοποιημένων βάση της ETAG 004 ή της EAD 040083-00-0404, τα οποία αποτελούν παράλληλα και μία εξαιρετική λύση ανακαίνισης των κτιρίων και συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση των προσόψεών τους.

Επίσης, η ISOMAT το 2012 έκανε μία σημαντική επένδυση για τη δημιουργία πλήρως καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής προϊόντων πολυουρεθανικής βάσης, εμπλουτίζοντας τη γκάμα της με τα καινοτόμα πολυουρεθανικά συστήματα ISOMAT POLYURETHANE SYSTEMS, που περιλαμβάνουν στεγανωτικά υλικά, επιστρώσεις δαπέδων, σφραγιστικά, αστάρια και κόλλες. Η ISOMAT αποτελεί πλέον μία από τις λίγες εταιρίες στον κόσμο που κατέχουν αυτήν την τεχνολογία στα δομικά υλικά, γεγονός που της δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγικών πωλήσεών της και την είσοδό της σε νέες αγορές.