Η ISOMAT ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ

H ISOMAT ακολουθώντας τα τελευταία χρόνια μία δυναμική στρατηγική επενδύσεων και εξωστρέφειας, συνεχίζει την επέκτασή της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΕΞΑΓΟΡΑ
Τον Ιανουάριο του 2015 η εταιρία προχώρησε σε εξαγορά έτοιμου εργοστασίου παραγωγής χρωμάτων, πολυμερικών σοβάδων και κονιαμάτων στην πόλη του Βουκουρεστίου, εκτάσεως 5000 τμ. στεγασμένης επιφάνειας, επί οικοπέδου 42.000 τ.μ. Στόχος της επένδυσης είναι η μεγαλύτερη διείσδυσή της στην αγορά της Ρουμανίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

ΝΕΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ
Επιπλέον, στα τέλη του 2014 ξεκίνησε τη λειτουργία της, η θυγατρική εμπορική εταιρία της ISOMAT στη Σλοβενία, με έδρα την πόλη Maribor, ενώ στις αρχές του 2015 το γραφείο αντιπροσώπευσης που είχε στη Μόσχα μετεξελίχθηκε σε εμπορική θυγατρική εταιρία. Έτσι, την παρούσα χρονική στιγμή, η ISOMAT κατέχει 6 θυγατρικές εταιρίες, οι 4 εκ των οποίων σε Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία και Σλοβενία είναι εμπορικές, ενώ οι άλλες 2 σε Σερβία και Ρουμανία είναι παραγωγικές. Επίσης, έχει και μία συνδεδεμένη εταιρία στην Ισπανία.

ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Παράλληλα, πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλον τον κόσμο. Συγκεκριμένα, πέρα από τις 7 χώρες, όπου δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών και της συνδεδεμένης της εταιρίας, η ISOMAT πραγματοποιεί διεθνείς πωλήσεις και στη Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Μάλτα, Καναδά, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Κροατία, Λετονία, Γεωργία, Κόσσοβο, FYROM, Αλβανία, Κύπρο, Αφγανιστάν, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη, Αλγερία, Λιβερία, Ισημερινή Γουινέα, Νιγηρία, Ταϊλάνδη και Γουατεμάλα.

ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Σε εξέλιξη βρίσκονται όμως και επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα. Έτσι, υπό κατασκευή βρίσκεται η επέκταση της ήδη επιτυχημένης γραμμής παραγωγής πολυουρεθανικών προϊόντων, ενώ επενδύσεις πραγματοποιούνται επίσης και για επέκταση και εκσυγχρονισμό των άλλων παραγωγικών της μονάδων.

Τέλος, η ISOMAT πρόσφατα έλαβε και την οικοδομική άδεια για την επέκταση των κεντρικών γραφείων διοίκησής της στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

isomat